Dalarna- Sveriges Rom?

Dalarna är som Sveriges Rom och personalen på VERKET slår alla rekord i trevlighet, vänligt bemötande och goda muffins...

Många gånger har jag slagits över hur vänliga människor är i Rom.
Borde de inte vara trötta på alla turister som tar över deras stad?

Istället ler de, lyssnar tålmodigt till min hemmagjorda Italienska. De blir till och med stolta att jag försöker ta mig fram på deras språk.

Lite så känns det med Dalarna. Turisterna tar ibland över deras städer, deras midsommarfirande och deras klenoder. Istället för att bli irriterade bjuder de in oss turister. De delar med sig och är stolta över vad de har. Som italienarna i Rom. Visst, de lever till stor del på turism men alla länder och städer ler inte för det..

Personalen på VERKET i Avesta har verkligen varit välkomnande.

"Ni kommer försent" sa en man i dörren. Jag tänkte att han måste ha misstagit sig och trott vi var några andra.

Vi hade kört hela dagen och ville bara titta in lite på museet trots att vi inte hade så mycket tid. Vi berättade att vi hade missbedömt tiden lite, vilket var lite korkat eftersom det var VERKET vi egentligen ville se.

VERKET är över 3000 kvadratmeter fick vi veta. Oj, jag började förstå att det skulle bli lite svårt. Egentligen borde vi ju fått skylla oss själva- istället fick vi en privat guidad visning genom hela museet.

Vilken upplevelse det var! I mörkret med kaxiga fåglar, en fantstisk glasgitarr som fångade mitt hjärta och svävande skulpturer som i en drömvärld.

Fantastiskt! Det genuint trevliga är också samtidigt genialiskt. Även om jag tycker VERKET är helt underbart, är det denna vänlighet som fått oss att köra tillbaka flera gånger med familj och vänner.

I år har vi inte möjlighet att åka till Verket men för dig som ska till Dalarna-
missa inte VERKET... låt denna magiska värld kittla din fantasi

Ha en fin sommar!

20 Jul 2013